Translate

mandag 4. mars 2013

Kaffeinspirert løper...

I går nevnte jeg så vidt at jeg hadde laget en duk av det fine kaffestoffet med ruter og trekanter, slik som gryteklutene.

Denne duken var bursdagsgave til ei venninne. Hun er et riktig håndarbeidsgeni, men er mer innpå strikking og hekling enn sying. Du kan jo ta en titt på bloggen hennes. Hun er også flink til å gi liv til gamle møbler og slikt. Til sine gamle kjøkkenstoler hekla hun trekk av oldemorsruter  i beige og brun til stolryggene. Så da bursdagen nærmet seg fant jeg ut at duken skulle være beige og brun slik at hun kunne ha den på kjøkkenbordet.

Jeg kjøpte fire ulike stoff i brun og beige nyanser, og startet med å sy midten av duken av tre firkanter og 8 trekanter...

 Så stoppet prosessen litt når det kom til hva jeg skulle ha rundt.. Tror jeg forsøkte 5 ulike mønstere før jeg fant ut at mer mønster rett og slett ble for mye... Så da var det tilbake til symaskinbutikken for et mer nøytralt stoff :)

Jeg valgte en ren beige farge og sydde den sammen. Så tok jeg den enkle veien ut og quilta fronten sammen med resten ved bruk av rette oppmålte streker. Å til slutt ble det samme farge på lukkekanten som en av stoffene i midten. Generelt sett er jeg veldig glad i å bruke noe til lukkekant som allerede er brukt i prosjektet fra før av.





Den ferdige duken... Perfekt til et bord der morgenkaffen nytes :)

og ettermiddagskaffen...

God kveld!

1 kommentar:

  1. Den blei kjempefin! Og perfekt til det nye kjøkkenet mitt, evt. spisestua :) Tusen takk for den fine gaven Silje! :D

    SvarSlett