Translate

tirsdag 15. juli 2014

Regnbuens farger...

Til tross for det fine været vi har hatt står ikke symaskinen min stille, derimot har den blitt inspirert av farger. Ei venninne hadde bursdag, samtidig som hun flyttet inn i ny leilighet, da var det på plass med en "dobbel" gave :) Som vanlig bruker jeg spørre om litt fargetips, men denne gangen var tipset kun, FARGER! Masse farger! Bokstavelig som jeg er ble det akkurat det. Jeg lagde en pose-pølse til kjøkkenet og en duk til stuebordet.

Pose-pølsen er min egen oppskrift, men litt mer fargerik enn jeg pleier. Jeg kombinerte rosa, lilla, gul, grønn og rød. Så brukte jeg to av hver farge, en ensfarget og en med mønster. Jeg klippet opp alle fargene i lik størrelse og pusslet de sammen til en grei rekkefølge, siden ikke alle fargene passet så bra direkte sammen. Her er resultatet.



Det neste prosjektet var en duk. Her hentet jeg inspirasjon på pinterest, der jeg blant annet fant et bilde av en stor quilt. Her var det laget en lang remse av farger som var delt i flere like biter, og så var bitene snudd motsatt vei og festet med et hvit stoff i mellom. Her hentet jeg masse direkte fra inspirasjonen, både antall farger, og ca. hvor mange av hver fargenyanse. Jeg valgte også hvit mellom, men i litt ulike størrelse fra inspirasjonen. Å så valgte jeg å quilte med diagonale striper kun en vei, ikke to veier (slik inspirasjonen var). Jeg har dessverre mistet linken til bildet og kan ikke vise det, men her kommer i hvertfall min versjon.
 




Bursdagsbarnet ble glad for gaven og jeg ble fornøyd med produktet, så da er jo alt tipptopp!



God håndarbeidsuke og god sommer!