Translate

søndag 27. oktober 2013

Enda et strikkepinneetui

Da er jeg endelig ferdig med det andre håndarbeidsprosjektet denne uken. Egentlig går det veldig fort å lage et slikt etui, men jeg sitter jo ikke med symaskinen hver dag :) Dette var enda et strikkepinneetui laget på bestilling, og nå har jeg bare to bestillinger til før jeg kan starte med bursdags- og julegaver. Heldigvis er det ingen gaver jeg regner med kommer til å ta svært lang tid i år, bortsett fra et lappeteppe jeg har planlagt. Det største jeg noen gang har sydd var verdens-veggbildet, og lappeteppet skal nok bli mange ganger større. Men morsomt blir det nok når jeg kommer så langt.

Her er noen bilder av etuiet jeg ble ferdig med i dag.





De neste to bestillingene jeg har på planen er to veggoppheng til strikkepinner ol. Disse tar nok litt lenger tid enn etuiene, så jeg regner med å bruke ihvertfall en uke på hver. Man har jo ikke så mye tid til overs etter jobb, trening og middag, så da blir det bare litt sying innimellom. Det som tar lengst tid synes jeg er stryking av stoffer og kutting av de ulike delene, når det kommer til selve sying går det fort unna.

Nå er jeg klar for å tilbringe resten av dagen på utsiden av syrommet :) Å så slenger jeg med to av de bildene jeg tok på spaserturen min tidligere denne uken. Det er rart hvor mange bilder jeg kan ta, og hvor få av dem som blir gode egentlig, men jeg er fornøyd med to stykk. Jeg er veldig glad i solbilder så min favoritt ble det nederste bildet.




God håndarbeidsuke!


tirsdag 22. oktober 2013

Hvit ute, grønt inne :)

Da er jeg ferdig med et sett med clutchveske, kortmappe og myntpung. Dette er laget på bestilling til ei som blant annet er glad i grønt, og gjerne litt pene klassiske ting. Jeg hadde det perfekte stoffet liggende i stoffkurven, et nydelig mørkegrønt stoff med blomster, hjerter og grønne blader. Dette stoffet har jeg gledet meg til å bruke lenge, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Her er noen bilder av prosessen og de ferdige produktene.



Clutchvesken er ca. 17*10 cm.

Kortmappen er ca. 11*7 cm lukket.

Myntpungen er ca. 6*8 cm lukket. Den er ikke foret, men det er vlisofix imellom lagene som fester de sammen og avstiver det ferdige produktet.



Nå skal jeg ut i det fine hvite vinterværet og gå en tur, samt prøve kameraet mitt litt. Kanskje kommer det noen bilder i morgen, og et nytt håndarbeidsprosjekt.


God håndarbeidsuke!

søndag 20. oktober 2013

Linpose til Rummybrikker

Da er det vinter i Nord-Norge og man kan ha god samvittighet når man sitter inne på syrommet og ser ut på snøen :) Jeg har tatt meg noen fridager fra jobb, og har fortsatt 3 hele dager igjen til å slappe av forran symaskinen. Nå skulle jeg startet på julegaveproduksjonen, men har enda mange bestillinger og noen bursdagsgaver som skal være ferdig før jul. I går fikk jeg unna en bursdagsgave, og som vanlig helt i siste liten... Kun 2 timer før jeg skulle være i bursdag og enda med tid til å lage kaka jeg sku ha med :p


"Bursdagsbarnet" hadde ønsket seg en pose i spesifikke mål, men med full designfrihet. Posen skulle brukes til oppbevaring av brikker til spillet Rummy. Så da hentet jeg inspirasjonen fra bruksformålet og resultatet ble slikt...



Inni posen har jeg hadd sort stoff på den ene siden og rødt på den andre, for å matche utsiden.


Alle posene jeg har laget tidligere har vært større, så det var litt morsomt og lage en slik liten søt en. De ferdige målene ble ca. 17*24 cm, der de øverste 4 cm går bort i lukkingen. Det er så greit å lage disse posene fordi du kan variere størrelsen akkurat som du vil, og legge inn figurer eller lommer akkurat der man føler for det. Alle mulige måter å variere en enkel oppskrift. Jeg har sett en del på Timotei sin blogg, der jeg har hentet oppskriften fra, og hun har variert den på mange fine måter. Noen av posene har hun laget av å sette sammen flere små lapper, disse synes jeg er skjønne, og jeg skal nok prøve de ut en dag.

Da har jeg oppdatert spillelistene mine på Spotify, så nå er det bare å hive seg igang med arbeidslisten med liv og lyst, og god musikk :)


God håndarbeidsuke!





Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Tromsønorske bloggkart!

søndag 6. oktober 2013

Stille før stormen...

Nå er det en stund siden jeg har blogget, og det er fordi jeg heller ikke har vært så aktiv på sy-rommet. I det siste har det vært flere begivenheter med venner, i tillegg til at jeg selv har hatt bursdag, og slike ting stjeler en del tid fra sy-rommet. Jeg har ikke vært helt borte da, så noen små produksjoner har det blitt.

Hadde retrofest med jobben for noen uker siden, og da lagde jeg meg kostyme. Hadde bestemt meg for å gå for Hippie-looken, så da var det bare å finne frem flowerpower og peace and love :) Da jeg ikke er så hypp på å sy hele klesplagg enda, så måtte jeg grave dypt i klesskapet og manipulere litt.



Jeg funnet noen figurer på nett/tegnet selv til å sy på klærne og stoffene er noe nytt og noe gammelt. Det stilige oransje stoffet med hvite stjerner er kjøpt på Panduro på Jekta. Buksa var ei gammel kortbukse og toppen ble kjøpt på LOGG-avdelinga på H&M. Toppen hadde magelomme, men den fjernet jeg. Å hodebåndet er flettet fra freestyle-garn.

Ellers har jeg produsert en til festivalklapper i helgen, som var en bestilling jeg fikk for en måned siden.



Nå derimot nærmer det seg jul med stormskritt. Bestillingslista og julegavelista mi er lang, så nå er det bare å sette i gang. Heldigvis har jeg ordnet meg 6 dager sammenhengende fri fra jobb i oktober, så da håper jeg symaskinen går varm :)

Bildet er tatt på hytta i Storfjorn en nydelig lørdag i september.



God håndarbeidsuke!