Translate

fredag 26. juli 2013

Clutchveske

Disse clutchveskene var morsomme å lage og tok kort tid. Siden jeg har begynt å bli fornøyd med resultatet legger jeg ut en kort oppskrift :)





Klipp til:
1 bit snor på 30*4 cm
2 biter av samme stoffet som utsiden på 4*5 cm, glidelåset
2 biter innside og utside på 20*12 cm
Stryk utsidene på for med lim og klipp ut.
Evt. ved todelt utside:
2 biter av midtstoffet på 8*12 cm
4 biter av sidestoffet på 8*12 cm

Fremgangsmåte:
  1. Ved todelt utside, start med å sy en del av sidestoffet på hver side av midtstoffet med 1 cm sømmonn.
  2. Brett snoren på midten, stryk og brett hver ende mot folden. Stryk igjen. Sy en søm 0,5cm inn fra den åpne kanten.
  3. Legg utsiden og innsiden sammen vrang mot vrang. Sy en søm 0,5 cm inn fra toppen. Gjør dette på begge sidene.
  4. Brett toppen inn 1cm og stryk. På begge sidene.
  5. Legg de små utsidebitene på glidelåset slik at de kortsiden stikker ut, sy en søm tvers over, slik som på bildet under.
         











  1. Legg hver av sidene på glidelåsen og sy fast 0,5 cm inn fra toppen. Pass på at glidelåset sentreres på midten av hver av sidene. Ved todelt utside må man også passe på at de to sidene havner rett i forhold til hverandre.


  1. Brett snoren på midten og legg den på den ene av de to sidene, ca. 1 cm nedenfor sømmen som festet glidelåset fast. Snoren skal ligge med de to endene kant i kant med den ene siden, og brettekanten skal vende innover mot midten. Sy snoren fast med en sømmonn på 0,5cm.
  2. Brett hver av sidene mot hverandre, rett mot rett. Sy rundt hele med en sømmonn på 1 cm. Start og slutt etter sømmen som festet glidelåset fast. OBS! Åpne glidelåset før du syr hele veien rundt.
  3. Vreng vesken og stikk ut alle fire hjørner. Stryk den en siste gang.

Ferdig!
 

Det eneste jeg selv mener kunne vært gjort for å gjøre de litt mer solid er å brette inn 1 cm og sy en kant rundt stoffene i mellom pk7. 2 og 3. Da slipper man frynsete kanter på stoffene som er brettet innover i vesken. Foreløpig synes jeg ikke disse kantene har vært et stort problem, så jeg har valgt og holde oppskriften som enkel som mulig :)

torsdag 25. juli 2013

Kortmappe

Nå her jeg laget enda en kortmappe, så her kommer oppskriften :)



Klipp til:
2 biter (innside og utside) på 25*9 cm
6 biter (lommer) på 8*9 cm
2 biter tykk papp til avstiving. 6*10,5 cm

Fremgangsmåte:
  1. Mål 2 cm inn fra øverkanten (9cm) på vrangsiden av alle lommene. Brett kanten inn mot streken og stryk. Dette gir en fold på 1 cm.
  2. Sy øverkanten av alle lommene med en sømmonn på 0,5 cm.
  3. Brett utsiden av mappen på midten, vrang mot vrang og stryk.
  4. Brett innsiden av mappen på midten, rett mot rett og stryk.
  5. Mål 2,5 cm inn fra midten av innsiden. Legg på lomme 1 og sy den fast på bunnen med en sømmonn på 1cm.
  6. Legg neste lomme 1 cm fra toppen av den forrige og sy fast på bunnen.
  7. Legg siste lomme 1 cm fra toppen av lomme 2 og sy fast på begge langsidene over alle lommene med en sømmonn på 0,5 cm.
  8. Gjør dette på begge halvdeler av innsiden.
  9. Legg så rettsiden av innside mot rettsiden av utsiden. Start i midten av den ene langsiden og sy rundt til 1 cm inn på samme langside, Sømmonn på 1 cm.
  10. Klipp av hjørnene. Vreng mappen. For avstiving kan man bruke tykk papp eller en form for tynn plast. Jeg bruker tykk papp med aluminiumsfolie limt på hver side av pappbiten (i tilfelle det stemmer at mobiltelefoner avmagnetiserer magnetstripen på kortene våre, selv om jeg akkurat leste en artikkel på mobili.no om at dette ikke er tilfelle).
  11. Brett inn den åpne siden og sy rundt hele mappen med en sømmonn på 0,5 cm. Pass på at pappbiten havner innenfor sømmen.

mandag 8. juli 2013

Bryllupsgave og andre bryllupsforberedelser..

En av mine barndomsvenninner giftet seg denne helgen og bryllupsgaven var selvlaget. Jeg startet tidlig med ideen om hva jeg skulle lage og spurte ut bruden om hennes favorittfarger når det kom til interiør og slikt. Jeg har selv ikke helt lik interiørsmak som bruden, men vi har jo kjent hverandre lenge nok. Alle stoffene er kjøpt på Symaskinbutikken på Jekta og ble nøye utvalgt av meg og en god konsulent (som har helt lik interiørsmak som bruden) :)

Det jeg valgte å sy var en brødkurv og to spisebrikker. I tillegg kjøpte jeg bruden og brudgommen hvert sitt frokost-tallereken og kopp. Brødkurven laget jeg svært tidlig fra oppskriften til UnePune. Den var svært enkel og lage, men jeg tror at hvis jeg skal lage den igjen skal jeg enten bruke litt tykkere stoffer, eller så skal jeg stryke for på innsiden av et av stoffene.

For å være helt sikker på at jeg ikke skulle være for sent ferdig med gaven så lagde jeg den ene spisebrikken nesten helt ferdig for flere måneder siden. Her hadde jeg ingen mønster, men skriblet litt på et ark og lekte med ulike ideer til jeg fant den som passet stoffene best. Når bakgrunnen var i boks var det på tide å finne noe å applikere på. Det endte til slutt med en enkel sommerfugl.

Siden brikkene var relativ enkle å lage ble den siste liggende litt vel lenge, og jeg var selvfølgelig ute i siste liten som vanlig. Siste håndsting for å feste foldekanten rundt brikkene ble sydd på fredags kveld. Så det ble sent, men ikke for sent. Så her er resultatet.



En av grunnene til at det ble litt i seneste laget var fordi at bruden ringte med en liten tilleggsoppgave, hvis jeg hadde tid :) Tid er relativt i min bok, så jeg tok på meg oppgaven. Jeg fikk utlevert to ulike stoffer og et ønske om to vimpelrekker på ca. 1,5m. Vimpler er egentlig enkle å sy, men litt tidskrevende, i hvertfall når man har en vanlig arbeidsuke i tillegg. Jeg valgte å lage 8 vimpler på hver rekke og festet de sammen med en kant av hvit bomullsstoff.





Å mitt siste bryllupsprosjekt ble ikke utført på syrommet, men på kjøkkenet. To kaker uten sukker ble altså også produsert.




















Bryllupet var kjempefint og alle forberedelsene var verdt strevet når dagen var der og bruden strålte av glede, som den solen hun er og alltid har vært :)


Jeg har derimot flere håndarbeidsprosjekter på gang, så mer kommer nok i løpet av uken...