Translate

onsdag 29. mai 2013

Toalettmappe.

Da har jeg laget meg toalettmappe :) Laget den etter samme prinsipp som pennalet jeg lagde for noen måneder siden og i samme stoff som strandbagen og clutch vesken.

Jeg ble superfornøyd med resultatet. Kanskje jeg legger ut en how-to guide ved neste mappe, da jeg endelig har skjønt hvordan jeg skal endre målene på mappen. Det finnes nemlig flere oppskrifter på nettet på samme toalettmappe, men ingen jeg har funnet forklarer hvordan jeg kan endre på størrelsen på mappen. Hvis jeg vil ha en toalettmappe som er 25 cm lang og 10 cm høy, hvor stor skal da delene jeg klipper til i starten være? Jeg har endelig skjønt hvilke mål som definerer den endelige størrelsen. For alle erfarne syersker er dette sikkert svært enkelt å tenke seg til, men jeg har prøvd og feilet en del :)

Å i tillegg må jeg si at å sy med PVC er et herk! Alt flyter rundt og når jeg fester med nåler er det så tykt at stoffene bølger seg for mye, så resultatet blir ikke ordentlig beint. Men etter en del opp-rekking er jeg endelig i mål, så her er resultatet:



På bildene ser denne veldig stor ut, noe den også er ;) Det endelig resultatet ble 28 cm lang, 10 cm høy og 13 cm bred. Da er det flust med plass til alt jeg liker å få plass til i en toalettmappe med kanskje litt plass til overs...


Hva er neste prosjekt da? Nå er jeg ferdig med ting til meg selv for ei stund og hiver meg over gave og bestillingslisten igjen. Har blant annet ei pengbok i bestilling og to gaver som må være ferdig før midten av Juni. Den ene gaven skal også være en oppskrift fra mitt eget hode som først må skrives ned slik at jeg ikke ender med å sy ting på i feil rekkefølge... Oppdateringer kommer etter hvert :)

God håndarbeidsuke videre!


tirsdag 28. mai 2013

Strandbag og matchende clutch veske :)

Da nærmer sommer og syden seg snart og i mellomtiden har jeg laget meg strandveske og en liten medfølgende clutch veske.. Brukte ca. 1,5 dag på strandvesken og kun 1,5 timer på den lille clutch vesken. Begge er laget av en lilla voksduk med hvite prikker og litt lilla bomull.

Strandbagen har plass til to store vannflasker, samt i hvertfall to badehåndduker, solkrem ol. I innelommene er det delt opp en litt mindre lomme til mobiltelefon og en noe større lomme til de andre tingene man evt. vil ha med seg på stranden. I tillegg har jeg satt en trykk-knapp på toppen av hankene slik at de holder seg samlet, da de ble kanskje litt for brede og glatte. Å for å holde bagen sammen, hvis den ikke er stappfull, har jeg også satt en trykk-knapp øverst i midten av bagen. Det er også en litt tykk plast-plate limt fast i bunnen av bagen, slik at den står stødig.



Kjempegod plass innvendig :)


Den lille clutch vesken har et håndtak jeg kan ha rundt håndleddet og har god nok plass til å romme mobiltelefonen, en lypsyl og en liten pengbok. Med andre ord, akkurat det jeg trenger!

Innvendig er den foret med lilla bomullsstoff.

Det er så rart å lage så mye til seg selv på en gang, da dette er heller sjeldent, men etter så mange bestillinger var det godt å få laget noe nyttig til meg :)

Neste prosjekt jeg har på listen er også til meg, og det blir en ny toalettmappe :)



onsdag 22. mai 2013

Sommer-smekke.. med jordbær på..

For noen uker siden fikk jeg en gladmelding fra en gammel venninne av meg litt lenger sør i landet om at hun hadde fått en liten gutt. Selv om kontakten har vært sporadisk de siste årene, så fikk jeg med en gang en ide til hva jeg skulle sende nedover i gave. Det er en slik venninne der man kan være fra hverandre i både måneder og år, men det øyeblikket man møtes/prates så flyter samtalen så godt at man skulle tro det bare var to dager siden sist :)

Jeg har da laget en søt smekke til den lille med inspirasjon fra den årstiden vi går mot. Hvem liker vel ikke sommer, sol og jordbær :) Selv har jeg spist masse bringebær i dag, å den var nydelig!




 Mønsteret fant jeg via Timotei sin side, og hun har funnet det her. Den var superenkel og sy, men klipping av disse hakkene før snuing var utrulig kjedelig. Dette blir heretter den beste gaven til alle små!

Mitt neste prosjekt er å sy oss en strandveske før sydenturen, som nærmer seg med stormskritt... Så da får dere bare vente på resultatet imens symaskinen går seg varm :)




mandag 20. mai 2013

En annerledes 17. Mai...

Da er vi ferdige med en langhelg, og den har vært fantastisk. Vi fikk oss en "helg" på hytta og en "helg" hjemme, og været har vært på topp hele tiden. Nasjonaldagen ble stort sett tilbragt med hodet nede i en vaskebøtte :-p og jeg nøt hvert eneste sekund... Min samboer arvet en hytte rett før jul og den har stått ubrukt en stund, så nå som vi begynner å dra dit oftere er det en del vasking som skal til. Edderkopper og andre småkryp har tatt over hytta, og det er nå vår jobb å ta den tilbake. Til gjengjeld blir det kjempebra når alt blir rent og ryddig :)






Når vi kom hjem fra den nydelige naturen på hytta var det rett tilbake til symaskinen :) I hvertfall på kveldene, og resultatet er to nye strikkepinneetui. Disse er laget på bestilling, og heldigvis de siste to etuiene som var bestilt på en stund. Så nå kan jeg endelig prøve å sy noe annet.

Her er resultatet...





Jeg synes begge ble fine, men tror jeg likte den lilla med blomstrene best.

Håper å poste noe om et nytt prosjekt i løpet av uken, hvis ikke alt det fine været hindrer symaskintiden min :)


torsdag 9. mai 2013

Pengebok med nøkkelring :)

Da hadde jeg endelig fått prøvd meg på en til pengebok. Denne gangen brukte jeg opp noen rester av et lilla stoff jeg har brukt i flere prosjekter tidligere. Siden dette var andre gangen jeg lagde denne pengeboken så var det litt letter og jeg fikk et penere resultat en min egen pengbok :) Å så har jeg vært å kjøpt slike små nøkkelringer jeg kan feste på også. Jeg gjorde det så enkelt at jeg festet nøkkelringen i merkelappen min, og da er den også lett å ta av hvis man ikke trenger den.

Her er resultatet :)



Etter å ha brukt min egen pengbok en stund har jeg kommet frem til at jeg liker designet på dette mønsteret. Den fremste lommen passer fint til småpenger, og til tross for at det ikke er glidelås har jeg aldri opplevd at noen mynter faller ut. Den største lommen passer fint til kort og sedler. Så det blir nok flere slike senere. Har allerede klippet opp stoff til to stykk, en i grønt/hvit og en i oransje/sort. Så da har jeg liggende klar noen små prosjekter når jeg føler for det.

Så håper jeg alle hadde en fin Kristi himmelfartsdag, det hadde nemlig jeg. Har fått slappet fullstendig av, vært på trening, grillet og sydd litt, så nå er jeg klar for jobb i morgen og lørdag :)

Tromsøya, fra Krokenløypa, 2012.